Ny leder av BigInsight

– Jeg vil takke Arnoldo Frigessi for en fenomenal innsats for BigInsight gjennom åtte år, sier påtroppende leder for BigInsight, Anders Løland.

–  Frigessi har vært utrolig inspirerende og viktig ikke bare for BigInsight og senterets partnere, men også for den rivende utviklingen i og betydningen av det som gjerne kalles kunstig intelligens i dag (statistisk modellering/maskinlæring/data science) i Norge.

– Det har vært en stor ære å lansere BigInsight i 2015 og lede det frem til nå. Jeg kan stolt si at reisen til BigInsight er en viktig suksess for alle våre partnere og for norsk forskningsbasert innovasjon. Vi har oppfunnet metoder og designet nye modeller som har stor effekt allerede nå og mer vil komme, det er jeg sikker på, sier Arnoldo Frigessi.

– Dette er andre gang jeg prøver å overlate ledelsen av BigInsight til noen andre: I 2018 takket Ingrid Glad nei til å overta stafettpinnen. Så jeg er glad for at Anders denne gangen har sagt ja til å lede senteret vårt i den siste perioden, noe som er veldig viktig da vi nå skal samle de siste fruktene av arbeidet vårt. BigInsight er i de beste hender, med en erfaren, fremtidsrettet, kunnskapsrik, engasjert og veldig snill ny direktør, sier Arnoldo Frigessi.

Ny og avtroppende leder av BigInsight

BigInsights styreleder Erlend Willand-Evensen (Gjensidige) vil også takke den avtroppende BigInsight-lederen:

– Arnoldo Frigessi har med sitt store engasjement vært svært viktig for BigInsight. Det økende fokuset på AI i samfunnet den siste tiden viser hvor fremsynte BigInsights ledelse var fra starten. Selv gjennom vanskelige corona-år er det levert utrolig mye og verdifull forskning for samfunnet og partnerne.

– Når vi nå både skal høste de siste fruktene av åtte års arbeid, og sikre at vi kan videreføre det gode samarbeidet etter BigInsight, trenger vi en leder med solid erfaring fra AI-området og inngående kjennskap til BigInsight. Derfor er jeg svært glad for at Anders Løland har takket ja til å ta over som leder for senteret.

Integreat – Senter for fremragende forskning – starter opp 1. oktober 2023 med Arnoldo Frigessi (UiO) som leder. Siden Frigessi ikke kan lede både Integreat og BigInsight samtidig, tar Anders Løland (NR) derfor fra 1. september over som leder av BigInsight. Frigessi blir co-director i BigInsight fra samme dato.

BigInsight, som er et senter for forskningsdrevet innovasjon og har eksistert siden 2015, vil leve i beste velgående ut 2024. Senteret har skapt forskningsbaserte, innovative løsninger for sine femten partnere gjennom alle disse årene.

– Heldigvis har BigInsight med seg Arnoldo videre som co-director, og BigInsight ser fram til et tett samarbeid med Integreat framover, avslutter Løland med.